Kinderopvang Purmerend Peuterspeelzaal Pinkeltje
Dalton De Vreedzame School OPSPOOR

Thema: Jij, ik, wij samen, AkkerDijk en het Kindcentrum

18 september startten we met het thema "Jij, ik, wij samen, AkkerDijk en het Kindcentrum".
Samenwerken stond hierbij centraal. 
Alle kinderen maakten een spiegel en een zelfportret, getekend of geverfd.
We gingen de school bekijken met een speurtocht van de Vreedzame School.
We maakten een verteltafel over het boek "Kikker en een heel bijzondere dag".
Er werd enthousiast samengewerkt om de decorstukken te maken: Het huis van Kikker, van Eend, van Varkentje en van Haas, de berg en de boomstam waar Kikker op ging zitten en natuurlijk de slingers in het huis van Kikker. Alle kinderen speelden als taakje een keer het verhaal na. Sommige kinderen wilden het boekje "voorlezen", terwijl andere kinderen met de poppetjes het verhaal speelden. Leuk en knap dat sommige kinderen de zinnen uit het boekje precies konden zeggen! Regelmatig werd er een voorstelling aan elkaar gegeven. Ook werd tijdens de inloopochtend een voorstelling gegeven voor een aantal ouders. 
Kinderen van groep 1 leerden een school vouwen van het rechte kruis, kinderen van groep 2 vouwden een school van 16 vierkantjes. Wat waren ze allemaal trots op hun vouwwerk! 
Ter gelegenheid van de start van de Kinderboekenweek kwam juf Kitty in de klas spannende, nieuwe prentenboeken voorlezen tijdens de lunch. 
Natuurlijk werd er ook veel gespeeld, gepuzzeld, geknutseld, gebouwd, getekend, gekleurd en van alles - van en aan elkaar - geleerd.
Het thema werd 20 oktober voor de hele school afgesloten met een toneelstuk door alle juffen en meesters. Hierbij werd de naam van ons nieuwe DaltonKindCentrum bekend gemaakt: het Parelhof. 


Meer foto's in het fotoalbum op Ouderportaal