Speurtocht Vreedzame School

Onze klas

In het eerste blok van de Vreedzame School staan de lessen in het teken van het creëren van een positief klimaat in de klas. Samen met de leerlingen maken we afspraken over hoe we met elkaar omgaan in de klas. Ook bespreken we de taken en verantwoordelijkheden van de leerlingen. De leerlingen oefenen met het geven en ontvangen van opstekers en afbrekers. Ze leren door STOP! HOU OP!  te zeggen hun grens aan te geven. Door middel van een speurtocht (her)ontdekken de leerlingen hun leeromgeving.
De speurtocht
Wat paste zo'n speurtocht mooi bij ons thema: "Jij, ik, wij samen, AkkerDijk en het kindcentrum".
Vrijdagmiddag 6 oktober was het zover. Samen met de kinderen van groep 7, de Waterhoen, gingen de kinderen van de Koolmees en de Kwikstaart in kleine groepjes op pad. Zij gingen binnen het schoolgebouw op zoek naar logo's van de Vreedzame School. Zo ontdekten zij o.a. de corridor, het Parelhof, de prijzenkast, de kamer van de administratie, de wastafels, de chromebookkast, enz. enz. De oudere begeleidende kinderen tekenden het op een lijstje aan als ze iets gevonden hadden. En wat knap: alle groepjes vonden alle plekken van de speurtocht! Nu weet iedereen waar alles op school te vinden is.
Bedankt voor jullie hulp, kinderen van de Waterhoen!
Bedankt, Irene en Desiree voor het begeleiden en voor de leuke foto's!
Meer foto's in het fotoalbum op Ouderportaal