Feest bij en met Pinkeltje

Het is met recht een feestweek op het Zichthof: vrijdag 20 oktober wordt ons DaltonKindCentrum geopend en vandaag, woensdag 18 oktober, vierden we het 45 jarig bestaan van Pinkeltje. Daar hoort een 'verjaardagspartijtje' bij. Voor alle peuters was er een spelletjescircuit op hun speelplaats en een voorstelling in de speelzaal van de AkkerDijk. Natuurlijk waren de ouders van de peuters ook welkom. Om het feest compleet te maken, waren de kleuters van de Fuut, de Kwikstaart en de Meerkoet uitgenodigd om de voorstelling bij te wonen en de kleuters van de Koolmees en de Tureluur mochten meedoen met het spelletjescircuit.

In de speelzaal leerden Pelle en Pip ons hoe een verjaardagsfeest gevierd moet worden. Daar horen liedjes bij en felicitaties. Ze deden net alsof ze naar de kermis gingen en alle kinderen mochten mee. Omhoog en omlaag, heen en weer, het was net zo leuk als op de echte kermis. Postbode Arie kwam bloemen brengen en vierde het feestje meteen mee door met Pip samen op te treden als K3 of was het K2? Soms deed Pip iets wat Pelle niet zo leuk vond, of luisterde Arie niet zo goed en vierde zijn eigen feestje maar dat werd altijd weer opgelost. Eerst vonden de peuters het nog een beetje spannend om mee te zingen en te dansen maar voordat het afscheidslied door de speelzaal klonk, deden ze net zo enthousiast mee als de kleuters.

Het was een heel mooi feest, Pinkeltje!