Het Parelhof kunstwerk

Het begint met het gieten van de klei parels in mallen van gips. Zowel de leerkrachten als de kinderen hebben geholpen met gieten. De parels zijn daarna gebakken tot steen.
Kinderen van groep 7 en 8 hebben de parels geglazuurd. Daarna zijn de parels opnieuw de oven ingegaan op wel 1240 graden.
Alle kinderen van zowel de Akker als de Dijk hebben tekeningen gemaakt van hun voet, of profiel van hun schoenzool. Deze kunstwerken zijn gescand en verkleind. Hiervan zijn transfers gedrukt (soort glazuurstickers) en deze zijn op de geglazuurde parels geplakt. Door de parels voor een derde keer te stoken, zijn de transfer in de glazuur versmolten, zodat ze er nooit meer af kunnen.
Ieder kind heeft dus zijn eigen parel. Alle parels verbonden vormen een parelketting, een prachtig kunstwerk door en voor de kinderen van de AkkerDijk.
Ieder jaar als er nieuwe kinderen op school komen, mogen zij ook een parel maken. Dus de parelketting blijft groeien, het parelkunstwerk blijft in beweging, net als de school!

Zaterdag 4 oktober 2014 zijn alle pareltjes in de patio van de school bevestigd.
Frieda heeft de eerste geplakt.
De parelketting kringelt over de muur.
De patio 'Het Parelhof' gaat nog verder opgeknapt worden. Wanneer alles klaar is, dan volgt een officiële onthulling van dit kunstwerk.