We vinden regelmatig leuke websites op het internet en om u daarvan te laten meegenieten, plaatsen we de links naar die websites hier in willekeurige volgorde.

www.muziekschoolwaterland.nl
Muziekschool Waterland biedt op verschillende plaatsen korte muziekcursussen
aan voor leerlingen in het basisonderwijs. Deze cursussen zijn bedoeld
voor kinderen die nog geen keus voor een bepaald muziekinstrument hebben gemaakt,
maar wel geïnteresseerd zijn in muziek en muziek maken.

Voor meer informatie of inschrijven zie: www.muziekschoolwaterland.nl
onder 'lessen' of bel 0299-427812.

www.schooltv.nl/beeldbank
Hier vind je meer dan 1700 korte clips over heel veel verschillende onderwerpen.

www.het klokhuis
Alles wat je op tv kon zien en nog veel meer.

www.zappelin.nl
over de tv programma's en nog veel meer.

www.devreedzameschool.nl
De Vreedzame School is een programma dat streeft naar een verandering in de cultuur. Een Vreedzame School is een gemeenschap, waarin iedereen (leerlingen, personeel, ouders, ondersteunend personeel) zich betrokken en verantwoordelijk voelt, en op een positieve manier met elkaar omgaat.

www.dalton.nl
Op deze site van de Nederlandse Dalton Vereniging kunt u informatie vinden onder vier doelgroepen. Maak een keuze voor de informatie die u zoekt als ouder, student, docent, schoolleider of als verenigingslid.

www.spurd.nl
Op deze website is meer informatie te vinden over het programma en over sporten in Purmerend.

www.wherelant.nl
Cultuurhuis Wherelant is een centrum voor kunst en cultuur in het hart van Purmerend. Professionaliteit, passie en inspiratie zijn de kernwaarden die we uitdragen. Wij zijn er voor iedereen die in aanraking wil komen met kunst. Ons aanbod richt zich op 5 deelgebieden: cursussen, onderwijs, amateurkunst, speciale doelgroepen en projecten op maat.

www.westfriesmuseum.nl
Het Westfries Museum is gehuisvest in een van de opmerkelijkste gebouwen van Hoorn. Achter een 17de eeuwse pronkgevel vol leeuwen en stadswapens gaat een complex schuil met statige zalen, intieme kamers, hoge zolders en geheimzinnige kelders.
Prachtig om te zien is het poppenhuis uit begin 19e eeuw dat door een vader werd gebouwd voor zijn dochter. Indrukwekkend en informatief zijn de kamers uit de tijd van de VOC, de kamer van de "chirurgijn" en de diverse winkels. O.a. een hoedenwinkel, een tabakswinkel en een speelgoedwinkel zijn realistisch nagemaakt.

www.digischool.nl
De Digitale School is een stichting die tot doel heeft alternatieve leerwegen aan te bieden aan leerlingen.

www.schooltv.nl/beeldbank

www.schooltv.nl/huisjeboompjebeestje
Het multimediale, wekelijkse tv-programma Huisje Boompje Beestje zet kinderen aan tot zélf onderzoeken en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen.

www.rekenweb
Het RekenWeb is een website voor rekenen-wiskunde op het basisonderwijs,

www.onlineklas.nl
Op deze site staan on-line programma's waarmee op school of thuis geoefend kan worden voor de vakgebieden rekenen, taal en topografie.

www.ouders.nl
De grootste oudercommunity van Nederland Over zo ongeveer alle onderwerpen m.b.t.baby's t/m pubers.

www.ouderraad.net
Dit is een trefpunt voor ouderraadsleden.

www.kennisnet.nl
Allerlei informatie over ouders en school.

www.pestweb.nl
Wegwijs bij pesten en geweld. Op de site gerichte informatie voor leerlingen, ouders en docenten.

www.lerendoorspelen.com
Een informatieve site met interessante tips voor ouders.

www.autisme.nl
Website van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

www.primaouders.nl
informatie voor ouders over taal, mediawijsheid en toetsen.