Gezonde school thema Voeding
Onze school de AkkerDijk heeft het landelijke vignet Gezonde School thema Voeding behaald! Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen wij!

Dit vinden wij  belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het thema Lekker Fit. Hiervoor werken we samen met Spurd.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op
www.gezondeschool.nl.

Wij voeren het volgende beleid ten aanzien van gezond gedrag:

- Geef uw kind voor in de ochtendpauze groente of fruit en drinken mee.
- In elk lokaal is er een watertappunt waar uw kind water kan drinken.
- Geef uw kind een gezonde lunch mee.
- Laat uw kind op een gezonde traktatie trakteren; een traktatie met snoep wordt niet op school opgegeten maar mee naar huis gegeven.
- Als u een traktatie heeft voor de leerkracht, dan ontvangen zij graag dezelfde gezonde traktatie als de kinderen.
- De oudervereniging zorgt regelmatig voor een gezonde lunch.
- We doen zoveel mogelijk mee met de volgende acties: nationaal schoolontbijt, klassenlunch, gezond tussendoortje, koningsontbijt, enz.

Wist u dat:……. De drinkyoghurt van je kind barst van de suiker!
Zoveel suikerklontjes zitten er in een drankje.
Een onderzoek van het Nederlands voedingscentrum laat zien dat behalve in water en thee werkelijk overal suiker zit. Ook kinderdrankjes met 100 procent vruchtensap op het pakje bevatten enorme hoeveelheden. Oplopend van een half klontje suiker van 2 gram in een pakje fruitwater tot maar liefst 6,5 klontje, dus 27 gram suiker, in sommige yoghurtdrankjes.