Gezond & lekkere traktaties

Bron: Voedingscentrum

Kinderen krijgen per jaar, op school zo'n 30 traktaties. Wil je gezond én origineel trakteren?

Kinderen krijgen per jaar, op school ongeveer 30 traktaties. Wil je gezond én origineel trakteren? Dat kan met deze lekkere traktatie ideeën.
Koekjes, chips, drop… Misschien wel lekker, maar niet gezond. Wil je dat je kind gezond trakteert, maar zijn snoeptomaatjes, mandarijntjes en wortels niet de oplossing of vindt je kind dat saai? Er is gelukkig zoveel meer mogelijk. Waar vind je de leukste traktaties?

Crea Bea
Wat te denken van een meloenhaai, bananenbootje, egels van groente en hartige muffins? Heel wat ouders en kinderen leefden zich uit op de meest prachtige én gezonde traktaties en delen dit graag via Pinterest. Ken je Pinterest? Een sociaal medium waar je foto's en filmpjes vindt over van alles en nog wat. Ook traktatie ideeën. En om in eettermen te blijven: op Pinterest bewaar je de leukste ideeën op een 'bord' zodat je ze snel kunt terugvinden.

Pinterest werkt eenvoudig. Je registreert je eenmalig met een e-mailadres en wachtwoord of met je Facebook account. Dan kun je meteen op zoek naar lekkere, gezonde en mooie traktaties. Zoek bijvoorbeeld op 'traktatie school verjaardag gezond'. Varieer vooral met zoektermen want de combi 'gezonde traktatie kids' geeft weer andere originele ideeën.

Hieperdepiep hoera
Het voedingscentrum heeft een boekje 'Hieperdepiephoera'. Daarin staan 15 lekkere en gezonde traktaties. Kant-en-klare ideeën of als inspiratie om zelf iets te bedenken. Ga lekker samen met je (klein)kind aan de slag.

Kinderfeestje
Is je (klein)kind binnenkort jarig? En geeft hij of zij een kinderfeestje? Ook voor thuis zijn er leuke activiteiten met eten te bedenken.

Bron: Voedingscentrum