Schooljaar 2017 - 2018

Meerkoet
juf Brigitte en juf Linda

Hallo, wij zijn groep 1/2 de Meerkoet.
Wat leuk dat jullie op onze site komen kijken.We hebben nu 26 kinderen in de klas maar daar komen nog meer vriendjes en vriendinnetjes bij. We hebben 2 juffen in de klas: juf Brigitte op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en juf Linda op woensdag. En dat is nog niet alles! We hebben een logeerbeer die heet Joep en ook een klassenvriendje. Hij heet Pompom. Joep en Pompom mogen elk weekend bij iemand uit de klas logeren. Papa of mama schrijft dan in de map een stukje over wat jullie hebben beleefd en dat gaat juf dan op maandag voorlezen in de kring. Elke week komen Bram en Kwek om met ons over de Vreedzame School te werken. We leren dan hoe we het gezellig kunnen houden in de klas en in de school. Hoe we samen probleempjes op kunnen lossen, samen spelen/samen delen, elkaar troosten. Lief zijn voor elkaar! Het is dus heel gezellig bij ons in de klas!

Wij zijn een Daltonschool en werken met een weektaak. Op maandag legt juf de taken uit die we dan zelf mogen plannen op het planbord. We mogen dus zelf kiezen wanneer we die taakjes gaan maken. We mogen ook samenwerken. Als we geen taak gepland hebben mogen we zelfstandig werken. Je kan dan zelf kiezen waar je mee wilt spelen. We hebben een mooi groot Jip en Janneke huis in de gang, allemaal bouwspullen, puzzels, leerspelletjes, een luisterhoek, een schrijfhoek, een zandtafel, een verfbord en nog veel meer. Natuurlijk kunnen we ook tekenen en knutselen. Boekjes lezen doen we in de corridor. Dat is een mooie grote gang in de school. Als je in die gang loopt kom je bij de andere kleutergroepen. We hebben wel 4 kleutergroepen bij ons op de AkkerDijk. En een peuter/kleutergroep. Ook mogen we bij elkaar op visite komen dus soms spelen we in een andere klas. Dat is heel gezellig. Als het mooi weer is spelen we buiten op onze mooie grote speelplaats. Daar hebben we allerlei klim en klauterspullen. Maar ook een zandbak, een voetbalplek met doeltjes, fietsen, steppen en karren. In het midden staat een podium waar we op kunnen treden. Als het slecht weer is gaan we gymmen in de gymzaal. We zingen liedjes, juf leest elke dag voor en we mogen onze werkjes waar we trots op zijn presenteren in de klas. We vertellen dan aan de andere kinderen wat we gemaakt hebben en hoe we dat gedaan hebben. Op onze school lunchen we met elkaar. Om 12.00 uur gaan we samen tafels dekken, pakken we onze lunchtrommels en eten samen met de juf ons broodje op. We blijven tot 14.00 uur op school.

Aan het einde van de dag gaan we reflecteren. Wat een moeilijk woord! Reflecteren is samen bespreken wat er goed en niet zo goed ging die dag. Als er iets niet zo goed ging bespreken we samen hoe we dat kunnen oplossen zodat het de volgende keer beter gaat.

Het is bij ons erg gezellig in de klas en de school!

Tot ziens, groetjes van de Meerkoet.